3 RAZLOGA ZAŠTO NE SMIJETE UPOTREBLJAVATI ISTU PLASTIČNU BOCU ZA PIĆE DVAPUT

Korištenje plastičnih bočica za piće je danas veoma rašireno.One su lagane za transport,praktične za korištenje i mnogi od nas rado posežu za plastičnim bočicama koje se nađu pri ruci nakon što su se već jednom koristile.Ali problem nastaje upravo tu,prilikom višekratnog korištenja iste plastične boce.

1. Bočica je leglo bakterija
. 'Najopasniji' dio plastične boce je otvor na koji prislanjamo usta, jer se bakterije prenose iz usne šupljine na neravne dijelove plastike i tamo razmnožavaju.
2. Vrućina ispušta opasne kemikalije 
Da bi spriječili širenje bakterija, plastičnu bocu trebalo bi oprati mlakom vodom i deterdžentom. U želji da detaljno isperu bakterije mnogi posežu za vrućom vodom (ili bocu čak stavljaju u perilicu posuđa) koja ima suprotan učinak od željenog. Plastična boca nije konstruirana za izlaganje visokim temperaturama jer na njima ispušta kemikalije opasne po život.
3. Najsigurnije je bocu iskoristiti samo jednom 
Plastične boce voda i sokova koji se prodaju u trgovinama trebale bi se koristiti samo jedanput. Na tržištu postoje specijalizirane boce za višestruko korištenje koje se proizvode na drugačiji način, ali nisu sto posto sigurne. Želite li izbjeći većinu bakterije, birajte boce šireg grla za ispijanje koje se lakše čisti.