}); NOVI KURS - OBRNUTA UČIONICA

NOVI KURS - OBRNUTA UČIONICA


Pozdrav svima!
još jedan kurs je pred nama.


OBRNUTA UČIONICA

Na ovom kursu polaznici će razumjeti ideju koja stoji iza obrnutih učionica i kako je mogu integrisati u vlastiti nastavni plan i program. Ovaj pristup definisan je kao pedagoški model u kojem se mijenjaju klasični elementi predavanja i domaćih zadaća.

Ovdje zapravo, učenici gledaju kratka video predavanja kod kuće prije nastave, dok je vrijeme na času posvećeno praktičnim vježbama, projektima ili raspravama.
Obrnuta učionica usmjerena je na aktivno učenje i angažman učenika dajući nastavniku bolju priliku da se nosi s različitim nivoima znanja učenika, njihovim poteškoćama i različitim stilovima učenja tokom nastave.
Do kraja ovog kursa polaznici će u potpunosti razumjeti ovu novu metodu i moći će s pouzdanjem sprovesti metodologiju „Obrnuta učionica“.
Prijave na kurs primamo odmah i otvorene su danom objavljivanja ovog oglasa.
Cijena kursa je 15 EUR.
Instruktor
Prijave primamo na mail- artinmediamostar@gmail.com sa naznakom "Prijavljujem se na kurs Obrnuta učionica"
N A P O M E N A
PRIJAVE NA KURS SU OTVORENE STALNO
KONTAKTIRAJTE NAS I ODREDITE VAŠ TERMIN POČETKA PRAĆENJA KURSA

SVJEDOČANSTVO JEDNE UČITELJICE
"Moj učiteljski život prije nego što sam shvatila kako obrnuti učionicu bio je iscrpljujući. Cijelu sedmicu sam demonstrirala isto, uz stalno upravljanje ponašanjem razreda dok sam ih pokušavala učiti. Uz to sam stalno trčkarala okolo postavljajući stalno ista pitanja ne bi li dobila zadovoljavajući odgovor. Unutar samo jedne sedmice korištenja Screencasta i obrnute učionice, iz škole sam odlazila puna energija, ne više preumorna kao prije, a moji učenici su postali mnogo zainteresiraniji za predmet. Osjećala sam kao da se desila neka čarolija."
Brittany Washburn - učiteljica
N A P O M E N A
PRIJAVE NA KURS SU OTVORENE STALNO
KONTAKTIRAJTE NAS I ODREDITE VAŠ TERMIN POČETKA PRAĆENJA KURSA
Uplata kursa je moguća iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i iz svih zemalja EU.