NASTAVNA SREDSTVA ZA UČITELJE - NAPA


Koristeći popularni lik Napa, EU-OSHA, odnosno Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu zajedno s konzorcijem Napo osmislila je niz nastavnih alata za zdravlje i sigurnost na radu(OSH) za učitelje namijenjenih upoznavanju osnovnoškolske djece s temama zdravlja i sigurnosti na obrazovan, a ipak zabavan i maštovit način koristeći filmove s Napom i kreativne aktivnosti.


U svakom obrazovnom paketu navode se ključne poruke i ciljevi učenja, nudeći učiteljima sve detalje o predloženim aktivnostima i potrebnim sredstvima zajedno s primjerom plana nastavnog časa koji se lako može uklopiti u uobičajeni 40-minutni nastavni čas.

U paketima nastavnih sredstava nalaze se predlošci nastavnih planova za poučavanje djece u dobi između sedam i jedanaest godina o važnosti zdravlja i sigurnosti. 
Informativni nastavni alati sadrže potpune upute, predložene aktivnosti i pripadajuće nastavne materijale koji se mogu preuzeti da bi učiteljima i odgajateljima pružili potporu i upute za uključivanje poruka o OSH-u u postojeći nastavni plan i program. 
Fleksibilni nastavni sati osmišljeni su tako da se uklope s postojećim predmetima iz nastavnog plana i programa čime se pojačava i podupire njihovo poučavanje. 

Oni uključuju:
Zdravstveni i društveni odgoj (PSHE)
Znanost
Sigurnost u prometu
Učenje jezika
Umjetnost 


POGLEDAJ:NAPO FILMOVI