13.KID's FESTIVAL U BiH NADMAŠIO OČEKIVANJA
Kid's Festival je jedan od najznačajnijih događaja za djecu i mlade u Jugoistočnoj Evropi. Uvijek sadržava bogate programe koji promovišu kulturološku raznovrsnost, od radionica i zabave, pa do umjetnosti. 


13. Kids Festival je pružio posjetiteljima svih uzrasta nezaboravna sjećanja koja zbližavaju ljude i time nastavlja biti svjetionik inkluzije, raznolikosti i sinergije u bh. društvu.

Na Kid's Festivalu je prisustvovao do sada najveći broj učesnika, a Kid's paradi se bio priključio i veliki broj zvanica poput predstavnika UNESCO-a, USAID-a, predstavnika Turske i Bugarske ambasade..

Susanne Prahl, direktorica Kid's Festivala, naglasila je da je 13. Kids festival prevazišao njihova očekivanja. Sve radionice, a posebno Kid's pozornica bila je prepuna djece iz svih krajeva BiH koja su se predstavila sa plesom, pjesmama, poezijom, gimnastikom i upravo oni bili glavni sadržaj ovogodišnjeg Kid's festivala, kazala je. 
Programi 13. Kid’s Festivala održani su pod sponzorstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).Pripremila: Azra Pandur