UČENJE ZABAVNIJE NEGO IKAD UZ OVE ANDROID APLIKACIJE
Učenici na mobitelima,iPadima, koriste posebne aplikacije za svaki konkretan predmet. 

Tako im je ovladavanje biologijom i njenim različitim oblastima mnogo zanimljivije uz aplikacije 3D Cell, 3D Brain ili 3D Bones and Organs pomoću kojih mogu interaktivno da pregledaju različite 3D modele i izbliza vide sve što ih zanima.
Matematika više nije bauk, već je daleko lakša i zanimljivija kada se radi kroz aplikacije na iPadu, kao što su PCalc Lite, Calculator, iMathematics, PhotoMath, Mathletics, Geometry Pad ili Geometry construction tutor.

Slično je i sa hemijom od koje zaziru mnogi učenici.
Sada vam ChemCrafter omogućava da napravite sopstvenu laboratoriju i sprovodite zabavne i kreativne hemijske eksperimente. Za sve male i velike hemičare, posebno su interesantne i aplikacije Periodic table, Elemental i Chemist free. Istražujte, eksperimentišite i učite kroz igru!

Kroz aplikaciju History of the world zavoljećete historiju,

 sve o II svjetskom ratu naučićete pomoću zanimljive aplikacije WWII Lite: History Challenge, nove svjetove otkrivaćete u istraživačkim ekspedicijama i povratkom u doba evropske ekspanzije u XV vijeku kroz nevjerovatno zanimljivu igricu European exploration, i bolje se upoznati sa starim civiizacijama pomoću aplikacije Five thousand years.

 Uz Learn World Geography lakše ćete naučiti glavne gradove, svjetske rijeke, planine i jezera, a geografija će biti daleko interesantnija. 

Sa svega nekoliko klikova, uz aplikaciju Museums of the world, možete obići najveće svjetske muzeje, upoznati se sa djelima najtalentovanijih umjetnika svih vremena i zavoljeti historiju umjetnosti,