}); KURSEVI - DIGITALNI ALATI U NASTAVI

KURSEVI - DIGITALNI ALATI U NASTAVI

KURSEVI - DIGITALNI ALATI U NASTAVI

Postanite omiljeni učitelj u nastavi online

Iskoristite ljeto da bi vam septembar bio lagan!!!
  MIro's School platforma raspolaže sa najtraženijim onlajn kursevima, znanjima i vještinama koji su prošli provjeru stručnjaka i preko 2000 polaznika. 
Onlajn nastava je postala neizostavni dio uspješne nastave. Naučite konkretna znanja koja su vam neophodna za rad i unaprijedite svoje podučavanje na zadovoljstvo vas i vaših učenika. 
Od samog početka do složenih postupaka naši kursevi vode vas korak po korak do brzog rada i boljih rezultata. 
Ovo je vrijeme onlajn komunikacije i već sada, uz korišćenje online alata mogu se postići fantastični edukacijski ciljevi. Uz naše kurseve i učenje korak po korak najpopularnji alati će vam olakšati svakodnevnicu na poslu i kod kuće.
Kursevi koji su na raspolaganju su:
  1. Genially
  2. Canva
  3. Wordwall
  4. Wakelet
Digitalni alat Genially mrežna je aplikacija koja omogućava izradu interaktivnih digitalnih sadržaja. Moguće je izraditi: prezentacije videosadržaje vodiče izvješća sažetke/preglednike plakate pozivnice/čestitke/zahvalnice kvizove i igre. Primjenjiv je za sve predmete. Namijenjen je prosječnom korisniku digitalne tehnologije koji ne posjeduje znanja programiranja niti znanja s područja digitalnoga dizajna. Pruža mogućnost uključivanja različitih sadržaja izrađenih u nekim drugim alatima (ubacivanje teksta, slike, videosadržaja, audiosadržaja, poveznica na različite medijske sadržaje). Sadržaji izrađeni u Genially-u se lako dijele i trajno ostaju pohranjeni kao svojevrstan repozitorij vježbi, zadataka, i ideja za obradu lekcija itd. Sadrži veliki broj gotovih obrazaca kao i mogućnost pravljenja sopstvenih radova na temelju modifikacije istih. Kreirane sadržaje moguće je integrisati u web stranice, druge aplikacije ili objaviti na društvenim mrežama.
Šta je Canva? To je program ili digitalni alat za grafički dizajn, stvaranje digitalnog sadržaja i dijeljenje putem interneta. Ne morate imati skupe i složene programe kao Photoshop, Corel itd. ne morate raspolagati dizajnerskim znanjem, ali uz pomoć Canve možete kreirati: čestitke, postere, školski časopis, video rad, prezentaciju sa video - audio naracijom, infografiku, diplomu, certifikat i još mnogo toga. Sa Canvom će vaše prezentacije biti atraktivne, a da pri tome ne morate potrošiti sate i sate vremena kako bi ih kreirali. Na našem kursu ćete otkriti mnoge tajne rada sa Canvom i postepeno doći do nivoa kada će Vaš rad izgledati profesionalno i primjenjivo u raznim situacijama.
Wordwall je veoma popularna aplikacija kod prosvjetara. Ono što ga čini tako prihvatljivim jeste mogućnost kreiranja interaktivnih sadržaja ali sa glavnom prednosti da imate povratnu informaciju, kako je korisnik riješio postavljene zadatke. Pri tome imate potpuni uvid ko,kada i kako je riješio zadatke, koliko mu je za to bilo potrebno vremena itd. Sve to ga čini posebnim alatom za evaluaciju tj. procjenu stepena znanja učenika.
WAKELET je takav alat koji služi organizaciji materijala, tekstova, pdf-ova, videa, linkova, slka... sve na jednom mjestu u tzv. kolekcijama. Ali ne samo to... Na kursu koji predstoji ćemo osvjetliti fantastične mogućnosti ovog programa. Bez obzira koliko materijala imate, koje predmete predajete, koliko je obiman taj sadržaj, uz pomoć WAKELETA ćete moći sve to lucidno organizirati i zatim po potrebi zadržati kao svoju sopstvenu zbirku ili je podijeliti sa kolegama ili sa vašim učenicima. Da ne pominjemo opciju koja će biti od neprocjenjive koristi prosvjetarima koji predaju djeci sa specijalnim potrebama jer tu WAKELET ima odlična rješenja koja će oduševiti agilne nastavnike a i učenike. Zato smo ga nazvali program koji govori.


KAKO SE PRIJAVITI?

Na kurs Genially prijavite se ovdje:

Na kurs Canva prijavite se ovdje:

Na kurs Wordwall prijavite se ovdje:

Na kurs Wakelet prijavite se ovdje:

Krajnji rok prijave je 10.08.2021 godine

Nakon što se prijavite dobićete sve potrebne informacije o održavanju kursa. 


NAČIN UPLATE KURSEVA

Uplatu svakog pojedinog kursa možete izvršiti na sljedeći način

Po uplati kursa do 10.08.2021 godine dobićete svoj pristupni link kojim se registrujete i stječete pravo na pohađanje odabranog kursa.

Kursevi imaju različito trajanje (3-5 sati) ali tempo prelaženja video lekcija isključivo zavisi od Vas što je i velika prednost ovih kurseva i ovakvog načina učenja, jer se možete vratiti neograničeno mnogo puta da ponovite stvari koje Vam nisu odmah "sjele". Dovoljno je dakle da kursu posvetite 20tak minuta dnevno i tako postepeno savladate sve etape.


UTISCI POLAZNIKA

Genially

"Zaista sjajno, kao što smo i navikli od Vas.

 Zanimljivo, jasno, precizno i korisno.

 Sve pohvale!

Preporuka svima da se prijave na Vaše kurseve!"

 

Tanja Šoškić

 

 

"Kursom i načinom objašnjavanja sam prezadovoljna."

 

Emina Hodžić-Rahmanović

 

 

"Sve pohvale i čestitke na organiziranom kursu. Uživala sam prateći Vaša predavanja."

 

Amela Medar


"Sistematično i zanimljivo predstavljeno. Ovo je svrsishodno jer se može primjeniti za provjeru znanja iz bilo kog predmeta. Naravno, ovo aktivni i pozitivno orijentisani nastavnici doživljavaju kao dobar način za aktivan rad sa učenicima, animiranje i motiviranje učenika. Primjeri su jednostavni, ali poruka je dalekosežna. Hvala Miro."

 

Enisa Gološ direktorica Pedagoški zavod Mostar

 


Najčešća pitanja naših polaznika

Ovdje ćemo Vam predstaviti najčešća pitanja koja naši polaznici postavljaju vezano za kurseve.

 

 

Da li su ovi kursevi za početnike ili za one koji već imaju znanja o digitalnim alatima?

I za jedne i za druge, a evo zašto. U početnim lekcijama kurseva uvijek idemo od samog starta kako bi i oni koji nikada nisu pristupali ovim programima uspjeli da to i urade.Najvažniji dio kurseva čine poglavlja o konkretnom načinu primjene ovih programa u nastavi prolaženjem svih potrebnih koraka kako bi se od "0" došlo do uspješnog rezultata! Kursevi obiluju idejama koje bude maštu da sami osmislite svoj pristup.

Koliko traje kurs i kolika je cijena?

Kursevi imaju različito trajanje s obzirom na stepen težine i kreću se od 5 sati (Genially) 4,5 sata (Canva) 3 sata Wordwall itd.

Cijena svakog pojedinačnog kursa je 30 KM odnosno 15 EUR.

 

Hoću da bolje organizujem i obavljam online nastavu.Koliko će mi ovi kursevi pomoći u tome?

Odlično pitanje! Ovaj kurs je idealan za sve prosvjetare koji žele da im online nastava bude uspješna, jednostavna u izvedbi a zanimljiva učenicima. Jednom kada savladate ove alate Vi ćete biti lideri online nastave u svojoj školi i zajednici.

Na kojem jeziku su kursevi?

Kursevi su na maternjem (bosansko, srpsko, hrvatskom jeziku)

 

 

Koja oprema mi je potrebna za praćenje kursa?

Za praćenje kurseva Vam nije potrebna nikakva posebna oprema, a programi koje obrađujemo su besplatni tako da im možete prići u svakom trenutku i ne morate ih niti instalirati na svoj kompjuter. Dovoljno je da imate internet konekciju i laptop ili stolni računar.

 

Ja već vodim uspješno online nastavu, koliko će mi pomoći ovi kursevi?

Veliki broj naših polaznika su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa fakulteta.Bez obzira na činjenicu da već uspješno vodite online nastavu ovi kursevi će Vam otvoriti sasvim nove mogućnosti jer ću Vam prezentirati tajne moje metodologije i pristupa i znanja u 20godišnjem uspješnom bavljenju mulitemedijom i digitalnim alatima

 

Kako izgledaju ovi online kursevi?

Nakon uplate dobićete podatke za pristup mojoj platformi Miro's School. Tu se nalaze svi kursevi sa video lekcijama. Uz lekcije često idu i praktične vježbe koje možete uraditi i podijeliti u našoj Fejsbuk grupi Digitalni alati u nastaviGenially.

Tu možete dobiti i ocjenu rada i eventualne sugestije šta treba da korigujete kako bi dalje napredovali.