}); BLOOMOVA TAKSONOMIJA I DIGITALNA TEHNOLOGIJA

BLOOMOVA TAKSONOMIJA I DIGITALNA TEHNOLOGIJA

     Ono što se činilo kao daleka budućnost, preko noći je postalo moguće, da digitalna tehnologija uđe u svaku kuću i da se škola preseli online. Naravno, to je tražilo ogromne napore i od učitelja i od roditelja i od đaka jer za takvo nešto nismo pripremani. I sada kada smo suočeni sa tom realnošću, treba shavtiti da ideja cjeloživotnog učenja nalaže da zaustavljanja nema, kao ni povratka na staro. Treba nastaviti kontinuirano sticati znanja i iskoristiti prednosti koje pruža digitalna tehnologija ali i ukazati na opasnosti i zamke koje realno postoje i ispoljavaju se kod prekomjerne ili nestručne upotrebe te iste tehnologije.

     Digitalna tehnologija nije sama sebi svrha, ona treba pomoći da kao nastavno sredstvo pomogne učenicima u ostvarivanju ishoda.
Ovdje predstavljeni točak Bloomove taksonomije, gdje su navedeni aktivni glagoli za opisivanje postignuća učenika, može pomoći u odabiru tehnologije.
Uvijek treba kritički razmisliti kako neki digitalni alat pridonosi ostvarivanju odgojno-obrazovnih ishoda.
Odabir pravog alata za pojedine ishode je delikatan zadatak jer je potrebno dobro poznavanje digitalnog alata i njegova suverena primjena da bi mogli očekivati prave rezultate.

Autor: Miro Pandur i PC školarac Team
Rad u Genially - ŠKOLA ZA ŽIVOT 
MASTER KURSEVI ZA PROFESIONALNI RAZVOJ PROSVJETARA