}); PROGRAM PODRŠKE U NASTAVI ZA GIMNAZIJALCE: FIZIKA OD KUĆE

PROGRAM PODRŠKE U NASTAVI ZA GIMNAZIJALCE: FIZIKA OD KUĆE

PROGRAM PODRŠKE U NASTAVI ZA GIMNAZIJALCE: FIZIKA OD KUĆE


Američki kutak Mostar u suradnji s prof. dr.sc. Miljanom Ruparom organizira program „ Fizika od kuće –Physics@home“ , za podršku u nastavi učenicima 1.2. i 3. razreda gimnazije.

S obzirom da je zatvaranje škola donijelo poteškoće u praćenju nastave uživo, a pogotovo u predmetima prirodnih znanosti iz STEM oblasti, odlučili smo djelovati na tom polju i ujedno nastaviti kontinuitet našeg Explore STEM koncepta.

Učenje fizike može biti zabavno i zato pozivamo sve zainteresirane gimnazijalce iz BiH da se prijave i učestvuju na besplatnim radionicama s inspirativnim profesorom.

Za prijavu je potrebno popuniti ovaj obrazac https://forms.gle/Kep3J5d7SjJ7wLGr8.

Broj mjesta je ograničen.


Besplatne radionice u trajanju od sat vremena će se održavati online preko Zoom aplikacije jednom tjedno. Učenici će imati priliku nadoknaditi propušteno gradivo i postavljati pitanja ukoliko imaju nejasnoća za teorijske koncepte gradiva koje se trenutno obrađuje u nastavi. Ovisno o raspoloživom vremenu i broju učenika, obrađivat će se i pojedini računski problemi iz fizike.Ono što vam je potrebno za sudjelovanje u ovoj radionici je Zoom aplikacija, koju možete besplatno instalirati na svoj računar, laptop ili pametni telefon, kao i dobra volja i želja za znanjem iz fizike. Ukoliko koristite računar, potrebni su vam i mikrofon i web-kamera.

Miljan Rupar predaje fiziku prema programu Internacionalne Mature u Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Srednjoškolsko obrazovanje završio je u Mostaru 2004 godine (Stara gimnazija – Mostar), diplomirao je na polju termodinamike (strojarstva) 2008 godine, a doktorirao na polju tehničkih znanosti iz oblasti konstrukcija i biomehanike na temi natkoljeničnih proteza.

Iza sebe ima 9 godina iskustva radeći u polju konstruiranja i dizajna, i preko dvije godine predavanja fizike prema IB DP programu internacionalne mature, kao i 12 godina iskustva rada sa studentima i učenicima na polju fizike.

Zaljubljenik je u prirodne znanosti, pogotovo fiziku, zanima ga kako stvari funkcioniraju, voli video igrice.