}); NAJAVA WEBINARA ZA UČITELJE, NASTAVNIKE I PROFESORE - GENIJALNI GENIALLY

NAJAVA WEBINARA ZA UČITELJE, NASTAVNIKE I PROFESORE - GENIJALNI GENIALLY

Genijalni Genially

Vrijeme pandemije je stvorilo novu realnost u školama širom svijeta koje su ostale zatvorene, a nastava se preselila iz učionica u kuće.
Tako je online nastava preko noći postala stvarnost. Učitelji su bili prinuđeni snaći se kako znaju i umiju jer se za online nastavu nikada i nisu pripremali.
U toj ubrzanoj proceduri šta i kako koristiti od digitalnih alata izdvaja se jedna aplikacija o kojoj ćemo govoriti u našem webinaru. To je digitalni alat Genially.
Genially je postao omiljen zbog svoje jednostavnosti i zbog činjenice da se sve što je kreirano ovom aplikacijom jednostavno dijeli i lako dolazi do učenika.
Koriste ga sve generacije učitelja, nastavnika i profesora, a koriste ga i učenici. Genially ima velike i raznovrsne mogućnosti pristupa nastavi i učenju bilo kojeg predmeta od učenja maternjeg jezika,stranog jezika, matematike, biologije, hemije i svakog mogućeg predmeta. Pri tome su sadržaji interaktivni, što je posebno popularno kod mlađe generacije, vizuelno su atraktivni i lako se integrišu svi ostali sadržaji sa interneta.
U ovom webinaru pokazat ćemo kako napraviti svoju prezentaciju i kako iskoristiti potencijal genially aplikacije u nastavi.
Predavač je Miro Pandur edukator, urednik magazina PC školarac
Napomena: Webinar je besplatan!