}); PLAYUK 2020 DIGITAL EDITION; BESPLATNI WEBINARI ZA ZAINTERESOVANE ZA GAMING

PLAYUK 2020 DIGITAL EDITION; BESPLATNI WEBINARI ZA ZAINTERESOVANE ZA GAMING

Pridružite se PlayUK webinaru 29. aprila i saznajte više o kreiranju vizuala za indie video igre. PlayUK ekspertica, Lu Nascimento, suosnivačica i umjetnička direktorica britanskog studija Bunnyhug Games će posjetioce sprovesti kroz proces stvaranja vizuelne perspektive u indie video igrama kroz pikselart crtež. Prijavljeni na predavanje će saznati kako da na najbolji način iskoriste vizuale koje naprave i kako da prenesu informacije svom timu bez obzira na vremensku zonu. Registracija za predavanje se nalazi na British Council stranici.

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformisao PlayUK, festival inovativnosti i interakcije između umjetnosti i tehnologije i sve svoje sadržaje će nuditi online. PlayUK online verzija je osmišljena kao serija digitalnih događaja i svi su pozvani da nauče nešto novo i povežu se sa britanskim profesionalcima iz industrije video igara. Tokom narednih pet mjeseci kroz različite video sadržaje i predavanja uživo na mjesečnom nivou, svako ko je zainteresovan za gejming industriju igara i kreativnu ekonomiju, se može priključiti.

Kao dio programa, svakog mjeseca British Council će pružiti širok spektar besplatnih resursa, pružajući uvid i priliku svima da uče na daljinu. Uzbudljiv sadržaj će uključivati:

Webinare, 90-minutne sesije uživo sa vodećim kreativcima iz Velike Britanije koji će dijeliti znanje i ekspertizu u različitim elementima dizajna – pisanja, crtanja, zvuka i sl. Webinari će se održavati posljednje srijede svakog mjeseca nudeći priliku za sticanje vještina i direktnu interakciju sa predavačima. Seriju webinara su osmislili kustosi britanskog studija We Throw Switches, specijalizovanog za alternativne video događaje i instalacije. Sesije su besplatne. Svi webinari će biti održani na engleskom jeziku.
Za one koji su propustili priliku da se pridruže, imaće priliku da pogledaju snimke webinara na British Council stranici.
Profesionalni video razgovori prikazaće stručnjake iz Velike Britanije, učesnike prethodnih PlayUK događaja, kako razgovaraju o svom poslu, iskustvima i karijeri.
Kratki video intervjui sa stručnjacima iz Velike Britanije
Pismeni tekstovi i intervjui usmjereni na trenutne trendove u kreativnoj industriji
PlayUK je platforma British Councila koja ima za cilj da ponudi pristup novim vještinama i znanju i ojačava interakciju umjetnosti i tehnologije, uz povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana. Ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtuelna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.

Više informacija o digitalnom PlayUK-u pogledajte na: https://www.britishcouncil.ba/programi/umjetnost/playuk2020/digital