}); U MOSTARU OTVOREN STEM YOUTH CENTAR

U MOSTARU OTVOREN STEM YOUTH CENTARU razdoblju kada je Bosna i Hercegovina dobila rezultate PISA testiranja u kojem je po prvi put u historiji sudjelovala, a koji su pokazali poražavajuće stanje u kojemu je svaki drugi 15-godišnjak u BiH funkcionalno nepismen, potreba za kvalitetnim programima dodatnog obrazovanja nikada nije bila veća.

Jačati kapacitete najmlađih stvarajući preduvjete za njihov razvoj u uspješne poslovne ljude, poduzetnike, inženjere, inovatore i kreativce cilj je koji Intera Technology Park i Centar za tehničku kulturu imaju od svojih početaka. Imati potrebnu infrastrukturu i resurse početna je tačka iz koje se uz trud i zalaganje ti ciljevi mogu lakše ostvariti.

U suradnji s organizacijom Save the Children, kroz projekt Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini/Enhancing and Advancing Basic Learning and Education in Bosnia and Herzegovina (ENABLE-BiH) kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), INTERA Tehnološki Park u prostorijama Centra za tehničku kulturu u petak, 6.12.2019. godine svečano je otvorio STEM Youth Centar.

Kroz ovaj savremeno opremljen centar u narednom će se periodu dodatno jačati znanja djece i mladih u području STEM disciplina, sve popularnijih i sve važnijih područja za razvoj gospodarstva u cjelini.
Više o samom događaju pročitajte na: http://www.ctk.ba/novosti/u-mostaru-otvoren-stem-youth-centar/