KAKO JE OSMOGODIŠNJAK ZA GODINU DANA NA YOUTUBE-U ZARADIO 26 MILIONA DOLARA

Ryan Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo odmotavati poklone i igračke koje kupi i sve to snima kamerom.

Američki poslovni magazin Forbes napravio je listu deset najplaćenijih youtubera 2019. godine, a osmogodišnji Ryan Kaji je drugu godinu zaredom na prvoj poziciji.

Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo odmotavati poklone i igračke koje kupi i sve to snima kamerom.

Sve to je preraslo u mini-naučne eksperimente koje je također snimao kamerom, da bi nedugo poslije toga potpisao ugovor i s kompanijama Nickelodeon i Hulu.
Ove godine je zaradio 26 miliona dolara, što ga lansiralo na vrh Forbesove liste.

Na drugom mjestu je kanal Dud Perfect, koji je ove godine zaradio 20 miliona dolara. Video-snimke za ovaj kanal snimaju prijatelji Kobi Koton, Kori Koton, Gareth Hilbert, Kodi Johns i Tyler Tony koji igraju razne sportove i ruše Guinnesove rekorde.

Petogodišnja Anastasia Radzinskaya na trećem je mjestu s 18 miliona dolara zarade i nekoliko ugovora s različitim kompanijama.

Kanal o savjetima za šminkanje vodi Jeffrey Star koji je ove godine zaradio 17 miliona i tako se plasirao na peto mjesto Forbesove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsment s tri miliona manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara.

PewDiePie nekad je bio najplaćeniji youtuber, ali sada zauzima sedmo mjesto ove liste s 13 miliona. Ali, velika je vjerojatnoća da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog mjeseca najavio da će privremeno napustiti YouTube kako bi se odmorio. On sedmo mjesto dijeli sa Markiplierom koji je zaradio istu sumu novca.

Deveto i deseto mjesto zauzimaju DanTDM (12 miliona dolara) i VanossGaming (11,5 miliona).