IZVRŠNI DIREKTOR APPLEA: 'SVAKA OSOBA U 21.STOLJEĆU BEZ OBZIRA NA VRSTU OBRAZOVANJA MORA POZNAVATI OSNOVE KODIRANJA'


Prema uvjerenju Appleova izvršnog direktora Tima Cooka, kodiranje je drugi najvažniji jezik koji svaka osoba bez obzira na svoje godine i vrstu obrazovanja mora naučiti.

'Mislim da bi svaka osoba na svijetu trebala naučiti kodirati. To nužno ne znači da morate postati programer, ali bez obzira na to jeste li zaljubljenik u nauku ili umjetnost, u današnje vrijeme morate znati osnove kodiranja', rekao je Cook.

On nije jedini direktor koji u posljednje vrijeme ističe važnost ove vještine.

Bill Gates također je jedan od velikih zagovornika poznavanja bar jednog programskog jezika.

Osim što ovo znanje cijene vodeći ljudi najvećih kompanija svijeta, programiranje je ujedno i jedna od najcjenjenijih vještina na poslovnoj društvenoj mreži LinkedInu.

Urednik LinkedIn Learning programa, Paul Petrone ističe kako su se osim kodiranja na visokom mjestu vrijednih vještine našle i kreativnost, upravljanje vremenom i saradnje.

'Poslodavci prepoznaju važnost prihvaćanja modernih tehnologija, kao i prepoznavanja onih stvari koje tehnologija ne može učiniti: povezati se s drugim ljudima, razmišljati i brzo se prilagoditi novim problemima ili odrediti prioritete projekt. Za te radnje i dalje je presudan čovjek', ističe Petrone.