SVE ŠTO TREBATE ZNATI O UPRAVLJANJU APLIKACIJOM YOUTUBE KIDS

Svaki roditelj malog djeteta bi trebao znati za ovu aplikaciju, ne samo kako bi sebi olakšao život već zbog onog puno važnijeg, a to je omogućavanje djetetu sigurnije korištenje interneta i video sadržaja putem YouTube Kids aplikacije. A zašto - jer imate kontrolu nad onim što se djetetu prikazuje, koliko dugo se prikazuje i u konačnici - štiti dijete od neželjenog sadržaja.

Nadgledati svaku sekundu koje dijete provede gledajući video sadržaj ili slušajući pjesmice na mega popularnom YouTubeu je do sada bilo gotovo nemoguće, međutim aplikacija YouTube Kids nam omogućuje to i mnogo više.
Putem ove aplikacije osiguravate djeci sigurnije online iskustvo i možete regulirati mnoge postavke. YouTube Kids koristi filtere i povratne informacije ljudi zaduženih za reviziju sadržaja kako bi video sadržaj na dječijem profilu bio što primjereniji. Na YouTube Kids aplikaciji možete kreirati do osam dječijih profila, svaki personaliziran s tipom sadržaja koji određeno dijete voli i preferira, zatim možete blokirati video ili kanal koji ne želite da vam je djetetu dostupan, kontrolirate može li dijete pretraživati video sadržaj samostalno ili ne, postavljate timer u vidu vremenskog ograničenja koliko dugo će se djetetu vrtiti video sadržaj, pa tako možete ograničiti vrijeme gledanja na primjerice 30 minuta i slično. Sve postavke su zaštićene lozinkom.

Način prihvaćanja roditeljskog sadržaja: omogućuje vam odrediti koji sadržaji iz aplikacije (kanali ili pojedinačni videozapisi) mogu biti dostupni vašoj djeci. Među sadržajima koje možete odabrati i prihvatiti, naći ćete posebno pripremljene zbirke. Neki od njih su popisi kanala koje je stvorio tim YouTube Kids - za zabavu, igre i učenje. Kako biste omogućili ovu funkciju samo kliknite Postavke, idite na profil djeteta i odaberite Samo prihvaćeni sadržaj.

Postavke pretraživanja: možete odlučiti mogu li vaša djeca slobodno tražiti sadržaj dostupan iz svih izvora aplikacije. Da biste omogućili pristup milionima zapisa potrebno je uključiti Pretraživanje, a kako biste smanjili mogućnost odabira filmova isključite tu opciju. Da biste koristili ovu značajku idite na Postavke, kliknite na profil djeteta i odaberite Dopusti pretraživanje.

Timer: neka vam aplikacija pomogne kontrolirati vrijeme koje vaša djeca provode ispred zaslona. Ova aplikacija obavijestit će vaše dijete kada je završeno vrijeme koje ste postavili za korištenje aplikacije. Sve što trebate učiniti je upisati timer u Postavke i odrediti vremensko ograničenje po isteku kojeg će aplikacija biti blokirana.

Pristup pomoću lozinke: pristupni kod možete postaviti za postavke i druge informacije u aplikaciji.

Tajni kod za dijete: vaše dijete može stvoriti vlastiti kôd kako bi osiguralo svoj profil. Zbog toga druga djeca koja koriste isti uređaj neće imati pristup filmovima i značajkama koje ne mogu koristiti na svojim profilima. Ne brinite ako vaše dijete zaboravi svoju lozinku jer je možete izbrisati. za postavljanje kôda potrebno je kliknuti na profil djeteta u gornjem lijevom kutu, idite na Postavke i odaberite šifru Tajna.

Upotreba aplikacije bez prijave: ne morate se prijavljivati da biste upotrebljavali YouTube Kids. Uklonjene su i sve funkcije povezane s vašim računom kao što su slanje, dijeljenje, želje, itd.

Postavljanje sadržaja: Ako pronađete videozapis za koji smatrate da je neprikladan - prijavite ga.