Viber: Kako obrisati već poslane poruke?

Možda ste se nekad u životu susreli s nehotičnim slanjem poruka pogrešnoj osobi. Ukoliko jeste, popularni Viber svim korisnicima nudi mogućnost brisanja već poslanih poruka.


Nova verzija Vibera 5.6.5 omogućuje brisanje poslanih poruka iz razgovora. Poruke neće ostaviti nikakve tragove nakon što ste ih odlučiti obrisati, odnosno prijateljima se brišu iz razgovora kao da nikad niti nisu poslane.

U ovom ćemo vodiču proći korake ažuriranja aplikacije na vašim pametnim telefonima i samog brisanja poruka na Androidu.

1. korak
Ukoliko nemate najnoviju verziju Vibera, 5.6.5., za početak idite na Google Play Store i u tražilicu upišite Viber.
Pritisnite na ikonu Vibera te odaberite Update za ažuriranje aplikacije.


2. korak
Kad je ažuriranje gotovo, pritisnite na Open

3. korak
Sada uđite u svoje razgovore, odaberite jedan od razgovora s vašim prijateljima i pritisnite na poruku koju želite izbrisati (duže držite prstom na poruku).

Javit će vam se sljedeći ekran na kojem odabirete Delete for everyone (Izbriši za sve).


Nakon što se pritisnuli na Delete for everyone, potvrdite sljedeću poruku pritiskom na Yes (Delete this message for all participants?/Izbrisati ovu poruku svim primateljima?-ovaj dio će se pojaviti bez obzira brišete li iz grupe ili samo iz razgovora s jednim prijateljem, odabir je uvijek Yes/Da, za sve primatelje poruka).


4. korak
Viber će na mjestu gdje ste izbrisali poruku ostaviti zapis “You deleted a message”/”Obrisali ste poruku”, vidljiv samo vama.

Prijateljima ovakav zapis ne ostaje vidljiv.
Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao.

Odabrao PC školarac Team