BIH GREEN AWARDS - PRIJAVITE SVOJU ŠKOLU

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), treći put zaredom organizira kampanju za izbor i dodjelu nagrade ''ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS'' 2019.

"U 2017. smo ovu kampanju realiziralii u suradnji sa Veleposlanstvom SAD u BiH a prošle i nadamo se ove godine je to Veleposlanstvo Republike Češke uz podršku, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske'', navode organizatori u priopćenju za javnost.

Ovom kampanjom nastoje promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

''Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove/općine, NVO-e, fondacije, škole, vrtiće, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge'', navodi se u priopćenju.

Uputili su poziv za sve da do NEDJELJE 24.03.2019. godine do 00:00 sati nominiraju svoje kandidate ''Šampione zaštite prirode''.

Nominirati mogu svi i to u jednoj ili više kategorija:

GRAD/OPĆINA/OPŠTINA
POSLOVNI SUBJEKTI - PREDUZEĆA
ORGANIZACIJE/NVO/FONDACIJE
ŠKOLE/VRTIĆE GRAĐANKA I
GRAĐANIN - POJEDINCI
građani i građanke do 30 godina starosti;
građani i građanke preko 30 godina starosti.
NEFORMALNE SKUPINE GRAĐANA (GRAĐANSKE INICIJATIVE)
Detaljne upute i obrazac za nominaciju možete preuzeti na web stranici Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla www.crp.org.ba.