ZATVARANJE MANIFESTACIJE "POKLONI ČAROLIJU NEKOME"

Zatvaranje omiljene dječije zimske manifestacije na Vilsonovom šetalištu je bilo upriličeno danas u 12 sati, kada je ujedno i počeo humanitarni bazar pod nazivom „Pokloni čaroliju nekome“.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo je uručio diplome za sve polaznike škole klizanja, za koju je kao i prethodnih godina, novac osigurala ova Općina.

Kako je najavljeno, posjetitelji su mogli uživati u nastupima šest vrtića JU Djeca Sarajeva – Košuta, Rosica, Kekec, Zvončić, Mašnica, te Aprilski cvjetovi, kojim se simbolično otvorio humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba na lokaciji Ledene čarolije. Općina Novo Sarajevo uručilo je 65 paketića i ruksake za korisnike usluga Pomozi.ba.

Organizatori su pozvali građane da se odazovu donošenjem slatkih i slanih peciva za prodaju, te da kupe izložene proizvode po simboličnim cijenama. Sav prihod upućen je za pomoć u radu najpoznatijoj humanitarnoj organizaciji u BiH, Pomozi.ba.

Na ovaj način organizatori su željeli da se duh čarolije širi i da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Od otvaranja, 28. decembra, na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo oko 300 djece završilo je besplatnu školu klizanja. Dnevno je lokaciju posjećivalo i do 500 klizača i drugih posjetitelja, koji su uživali u bogatom kulturno zabavnom programu.

Za vrijeme trajanja raspusta na Čaroliji su održane i brojne edukativne, sportske, zabavne i interaktivne radionice. Mališani su pokazali ogroman interes za preko 20 radionica, među kojima su muzičke i plesne radionice, literarne, te radionice udruženja DogsTrust, Gorska Služba Spasavanja – stanica Sarajevo, Crveni križ Novo Sarajevo, Eko policije, Udruženja Pričalice, Mozgaonica i drugim.

Sedmično su, osim navedenog, održavane i sportske, te likovne radionice, u kojima su učestvovali čak i najmlađi posjetioci. Mnogi od učesnika interaktivnih radionica osvojili su vrijedne LEGO nagrade.

Medijsku pažnju i pažnju javnosti privukla je izložba „Oči – ogledalo duše“, autorice Nisrin Panjeta.

Svakodnevno su na Ledenoj provođene humanitarne aktivnosti u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć udruženjima Pomozi.ba i Obraduj nekoga.