ONO ŠTO JE OVA UČITELJICA UČINILA ZA UČENICU VRIJEDNO JE DIVLJENJA (FOTO)

Da postoji medalja za učiteljicu godine, Helma Vardaner iz Čikaga bi definitivno mogla da bude jedna od ponosnih vlasica te prestižne nagrade

Akademija za globalno građanstvo, u kojoj Helma predaje, svakodnevno se trudi da svojim učenicima pruži različite vidove ekskurzija, kao i da ih što je više moguće približi prirodi. Tako je jednog dana odlučila da sa svojim učenicima ode u šumu i da svi zajedno udahnu čist vazduh punim plućima.Među mnogobrojnim učenicima bila je i djevojčica Megi Vaskez koja ima cerebralnu paralizu, a koja joj onemogućava normalan hod. Uprkos svemu, Helma je odlučila da Megi bude dio te pustolovine, kao i da ne bude odvojena od ostatka drugova i drugarica iz odijeljenja.

Ali, to je bio ozbiljan poduhvat za sve redom.
Tokom te škole u prirodi, bilo je prepreka koje Megi jednostavno nije mogla da pređe kolicima, pa je učiteljica odlučila da uradi nešto što je i te kako vrijedno divljenja.

Helma je stavila Megi na leđa i satima je nosila.

Njih dvije su zajedničkim snagama prelazile sve prepreke, a ako bi Helma posustala u nekom trenutku, Megi bi je bodrila i davala joj snagu da nastavi dalje.

Njihova priča proširila se društvenim mrežama i otopila i ona najhladnija srca.