LITTLE BITS - DJEČIJI ALAT ZA KREIRANJE TEHNOLOGIJE KROZ IGRU

LittleBits proizvodi edukacione komplete jednostavne za korištenje, koji korisniku omogućuju da izumi bilo šta, od automobila na daljinski, do pametnih uređaja, poput lampi koje se gase telefonom. Odličan je alat za kreiranje tehnologije kroz zabavu. Dijelovi se spajaju pomoću magnetića, bez mukotrpnog rada, lemljenja, varenja, bez žica. Samim time je odličan za djecu, jer ne postoji mogućnost da se ozlijede. Odličan je način da se djeca sigurno i jednostavno upoznaju sa osnovama elektronike, da istraže STEM principe, postave temelje kritičkog razmišljanja, kao i da se odlično zabave sa svijetlećim i zujećim kreacijama. Sa littleBits-om djeca imaju šansu da prestanu biti samo korisnici tehnologije te da svoje znanje iskoriste da postanu stvaraoci svijeta oko sebe.

littleBits  je višestruko nagrađivani novitet na tržištu tehnologije. Osnovan je 2008. sa ciljem da ohrabri korisnike da koriste i stvaraju elektronske izume, sa kompletima jednostavnim za korištenje. Od tada, littleBits je postao jedno od prepoznatljivijih imena u STEM načinu učenja. Inovativan pristup edukacionim igračkama littleBits-u je donio više od 40 prestižnih nagrada.

Djeca su rođena da se igraju, a littleBits proizvodi pomažu da se ta igra prenese i na učenje. Umjesto da se napamet uče dosadne formule i tekst, littleBits učenje čini zabavnim i relevantnim današnjoj djeci. Svijet oko nas se ubrzano mjenja, a način na koji podučavamo djecu je generalno isti kao i uvijek. Vrijeme je da se to promjeni. LittleBits pomaže djeci da uče radeći, uz pokušaje i greške, a ne samo kroz udžbenike. Kreiranje tehnologije kroz zabavu daće im potrebna znanja da postanu budući izumitelji, ko zna, možda je baš vaše djete budući Steve Jobs.