AMERIČKA MENSA NAJAVILA ROBOTA ZA CRTANJE I KODIRANJEPredstavnici American Canteen, Educational Insights, Learning Resources i Kano razgovarali su o Artie 3000 partnerstvu i spajanju kodiranja i umjetnosti na 2019. Consumer Electronics Showu u Las Vegasu.
Apsolutno, učenje može biti zabavno - kaže Američka Mensa i tvrtka Educational Insights, koja je nedavno najavila to partnerstvo.

Artie 3000 je robot za crtanje koji pomaže djeci da nauče kodirati. Ona uzima crteže i dizajne, jednostavne i složene, te ih pretvara u "drag and drop" kod koji se može staviti na bilo koje računalo, tablet ili pametni uređaj.

Educational Insights sarađuje s Mensom za djecu kako bi razvio obrazovne umjetničke aktivnosti koje će biti dostupne online kasnije u ovoj godini. Tvorac igračaka je također radio s Mensom u istraživanju u kojem se utvrdilo da 96% ispitanih roditelja vjeruje da principi kodiranja mogu pomoći njihovoj djeci kakvu god karijeru poželjeli graditi.

CEO Američke Mense, Trevor Mitchell, je rekao: "Američka Mensa i Mensa Foundation cijene važnost kodiranja u pomaganju djeci da dosegnu svoj najveći potencijal." "Zaljubili smo se u Artieja, koji ne samo da pomaže razviti vještine, već to čini i kroz umjetničko izražavanje."

Artie dolazi unaprijed programiran s različitim dizajnima poput brojeva i slova, oblika, igara i crteža za bojanje. Uz buduće planove nastave u Mensi za djecu, Educational Insights također nude Artie aktivnosti učenja za učitelje i roditelje na codewithartie.com.

Dok je robot za kodiranje prva saradnja između Educational Insighta i Mense, organizacije očekuju da će zajedno lansirati i druge proizvode koji slave učenje kroz zabavu.