ZAŠTO JE PROGRAMIRANJE IDEALAN ALAT ZA UČENIKE

Svi bismo trebali naučiti programirati jer nas programiranje uči kako razmišljati, rekao je jednom Steve Jobs.

Bez obzira na to pokazuje li vaš mališan interes za informatiku ili ne, rad na računalu i tehnološke inovacije neće ga mimoići tijekom života. Na sreću, današnja djeca tehnologijom se služe bez ikakvog prethodnog učenja: sasvim im je prirodno koristiti pametne telefone i tablete za zabavu i školu, a tehnologija će sigurno biti i nezaobilazan dio njihova posla jednog dana bez obzira koje zanimanje odabrali.

Munjevit tehnološki razvoj omogućio nam je iskustva o kojima smo još donedavno samo maštali, a računalne znanosti postale su zanimanje budućnosti.

Klinci obožavaju tehnologiju i taj interes svakako treba dobro iskoristiti. Bio vaš mališan sljedeći Steve Jobs ili ne, učenje programiranja ili barem povremeno igranje s pozadinskim komponentama igrica, aplikacija i web stranica može mu biti od velike koristi. Učenje programiranja pomoći će mu razviti sposobnost rješavanja problema, kreativnost i komunikacijske vještine.

Dok programiraju igricu koju su sami osmislili istražujući program i njegove mogućnosti, zabavljat će se i učiti, otkrivati nove načine rješavanja problema i razmišljati izvan okvira.