OVE GADGETE SVAKA SAVREMENA ŠKOLA MORA POSJEDOVATI

Intelligent Classroom
iClass predstavlja pravu primjenu najnovije tehnologije u obrazovanju. Ona je spoj modernog i udobnog prostora, napredne tehnologije, novog iskustva učenja i obrazovanja 21. vijeka. Sve u njoj namijenjeno je što jednostavnijem i uspješnijem učenju.

Elektronske table


Elektronske table, koje se još nazivaju i interaktivne i pametne table, nastavu čine interaktivnom, multimedijalnom, dinamičnom i zanimljivom.
Elektronska tabla omogućava korištenje dokumenata iz različitih programa, markiranje, uvećanje teksta, naglašavanje funkcijom „reflektor“, čuvanje svih unjetih izmjena koje su nastale u toku predavanja ili pak zadržavanje prezentacije u prvobitnom obliku.
Na interaktivnim tablama se, pomoću posebnih olovaka ili prsta, može pisati, zaokruživati i crtati, a mogu se i raspoređivati elementi po tabli. Sve je u službi interaktivne nastave.

Amazon Echo za odgovore na sva pitanja
Amazon Echo, svojevrsni asistent u nastavi. Ovaj inovativni izum izdvaja se od ostalih posebnom karakteristikom koju posjeduju - osetljivošću na glas.
Upućujući glasovne komande ovom specijalnom izvoru znanja, učenici mogu da pitaju Amazon Echo sve što ih interesuje i dobiju odgovore o prirodnim pojavama, historijskim događajima i sadržaju knjiga, kao i da saznaju aktuelne informacije iz realnog svijeta.

Vizualizacija gradiva uz Samsung Gear VR


Vizualizacija gradiva uz Samsung Gear VRSamsung Gear VR je uređaj nalik na naočare koji pruža doživljaj virtuelne realnosti, pa učenici u jednom potezu mogu da vide i steknu bolji utisak o svemu onome što su prethodno saznali na časovima.
Samsung Gear VR predstavlja lekcije na potpuno drugačiji, uzbudljiviji način, pa učenici uz pomoć ovog uređaja mogu da zavire u najudaljenije predjele i poznate svjetske muzeje, ili postanu dio rekonstrukcije historijskih događaja

Tablet uređaji

Pomoću ovih jedinstvenih elektronskih svezaka, učenici mogu da vježbaju zadatke iz matematike, čitaju lektiru ili uče geografiju i historiju kroz različite aplikacije, animacije i video-igrice.
Na taj način, za učenje ne postoje prostorna ni vremenska ograničenja, već učenici mogu pristupiti svim izvorima znanja i servisima od značaja za njih gdje god da se nalaze i kada god žele da saznaju nešto novo.

Učenje kroz Google aplikacije
Novi izvori znanja su sve dostupniji i svugdje su oko nas, samo ukoliko želimo da ih iskoristimo. Internet postaje dominantan kanal razmjene i usvajanja novih informacija i znanja. Sasvim opravdano, pri pomisli na internet, većini ljudi prva asocijacija su Google i svi njegovi servisi.
Iskustvo usvajanja novih znanja u još je zanimljivije i uzbudljivije ako se u svakodnevnom radu primenjuju različite Google aplikacije. A korištenjem tablet i mobilnih uređaja ovi servisi su im doslovno na dohvat ruke.
Počev od maila, chata, kalendara i zajedničkog diska, do učenja geografije pomoću Google Earth aplikacije, učenje putem interneta postalo je sastavni dio tradicionalne nastave.

Elektronski dnevnik za veću transparentnost

Ocjene i kvalifikacije svih učenika nalaze se u elektronskom dnevniku, kome u svakom trenutku mogu pristupiti i roditelji.
Roditelji uvijek imaju uvid u rad i napredovanje svog djeteta, i postaju aktivni učesnici u njegovom obrazovanju i vaspitanju.
Na taj način je obezbjeđena veća transparentnost i svakodnevna bolja komunikacija.


Revolucija u obrazovanju eLearning

Pored pohađanja tradicionalne nastave u učionicama, učenici mogu da uče i na daljinu, odnosno putem interneta.
Oni mogu pohađati dodatne kurseve putem jedinstvene onlajn platforme za pomoć u učenju.
Platforma im omogućava da sa bilo koje lokacije i u bilo koje vrijeme pristupaju interaktivnim materijalima za učenje, chat kosultacijama sa profesorima i testovima, kako bi upotpunili znanja koja usvajaju na redovnoj nastavi. I što je najbolje, dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.
eLearning predstavlja upravo jedan od najvećih iskoraka iz klasičnog obrazovnog procesa ka korištenju najsavremenijih tehnologija.

3D olovka

3D olovka učenicima  omogućava da doslovno crtaju po zraku, direktno stvarajući opipljive predmete.
Njeni tvorci kažu da je ona „najdostupniji način za trodimenzionalno štampanje”, a učenje uz nju će biti interesantnije nego ikad, jer će školarci lakše razumijevati gradivo u školi i prostor oko sebe.

3D skener

3D skener, koji efikasno i brzo prikuplja trodimenzionalne podatke, a kao krajnji proizvod daje digitalni model.
Iako zvuči kao naučna fantastika – nije, jer danas uz pomoć 3D skenera može da se napravi digitalni model za samo nekoliko minuta. Ovi skeneri su automatizovani, precizniji, brži od bilo kojih drugih i daju mnogo bolje rezultate.

3D štampač

3D štampač je u potpunosti promjenio razumijevanje dosadašnjeg „štampanja”, jer se uz pomoć njega može štampati skoro sve, od dijelova za mašine, preko ljudskih organa i igračaka, do hrane…
Trodimenzionalno štampanje stvara objekat sloj po sloj i u zemljama kao što je SAD znatno je promijenilo način proizvodnje.

Interaktivni sto za bolje učenje u grupi


Interaktivni sto koji reaguje na dodir (uz pomoć interaktivne olovke ili prsta) dizajniran je tako da podstakne učenike na veće angažovanje i bolju saradnju, a može ga koristiti jedna ili više osoba.
Uz pomoć njega profesori mogu da prilagode aktivnosti na času, a u kombinaciji s projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno i kreativno učenje u grupi, što je u  obrazovanju od posebnog značaja.