UČITELJICA IZ HRVATSKE NA INOVATIVAN NAČIN PREDAJE MATEMATIKU : UČENICI OBOŽAVAJU MATEMATIČKE ZADATKE

MATEMATIKA ne mora biti bauk, dokazala je to učiteljica Marlena Bogdanović iz Osnovne škole Tučepi. Svoje četvrtaše na oduševljeno ponavljanje gradiva potakla je na inovativan, a opet jednostavan način.

"Šifrirala sam zadatke i pretvorila ih u QR kod. Imamo donirane tablete i njima su očitavali kod da bi saznali koji se zadatak krije iza sličice. Nakon toga su, naravno, na klasičan način rješavali zadatke", objasnila je Marlena Bogdanović. Ali, tu nije bio kraj igre u koju se pretvorio inače većini učenika naporan i dosadan sat matematike.

Sakupi ih sve

"Ideja je bila da sakupe sve QR kodove. Cijelu kolekciju. To nije bilo jednostavno jer su svi slični, pa je trebalo poskenirati puno kodova. Kraj časa je došao prerano pa sam im morala dati papiriće da nastave s radom kod kuće. Tukli su se za zadatke iz matematike", našalila se domišljata učiteljica koja je spojila djeci blisku tehnologiju s gradivom koje moraju savladati.

Matematika, kaže, nije zbog toga postala lakša niti su djeca imala tehnološku pomoć pri rješavanju zadataka, ali našla je način da ih motivira i zainteresira.