STEMI HEXAPOD - EDUKACIJSKI ROBOT

STEMI Hexapod je avantura učenja kroz stvaranje pravog šesteronožnog robota hodača.

U kompletu, koji dolazi u kutiji, se nalaze svi potrebni dijelovi i alat. Uz to, korisnik dobiva pristup STEMI online platformi s više od 100 pažljivo dizajniranih video uputa koje ga korak po korak vode kroz sastavljanje i programiranje robota.

Avantura započinje izradom 3D modela robota na kompjuteru. Zatim korisnik sastavlja robota za što je potrebno otprilike 2 do 3 sati koncentrisanog rada. Potom, STEMI otvara video upute za vizualno blok programiranje Android mobilne aplikacije koju koristimo za upravljanje robotom. Vizualno programiranje radi se na sučelju App Inventor, razvijenom na poznatom američkom sveučilištu MIT.

Vizualno programiranje olakšava shvaćanje logike programiranja i arhitekture mobilne aplikacije razvijajući korisnikovu intuiciju. Nakon toga, STEMI otvara video upute za programiranje mikrokontrolera, odnosno “mozga” robota. Ono se radi učenjem sintakse programskog jezika i sučelja Arduino, inače najpoznatije hardverske razvojne platforme na svijetu.

STEMI za razliku od sličnih robota ima relativno nisku cijenu. Može se kupiti za 349 dolara, a dodatna prednost mu je i što se može koristiti kod kuće.