U SARAJEVU PREDSTAVLJENE PRVE BH. PEZ FIGURICE

U Sarajevo City Centru je održana press konferencija na kojoj su predstavljene prve bosanskohercegovačke PEZ® figurice.

Riječ je figuricama namijenjenim ljubiteljima nogometnih klubova Željezničar i Sarajevo.

Inače, PEZ® je jedan od najpoznatijih brendova iz kategorije slatkiša koji dolazi iz Austrije, EU.

U prošlosti sva proizvodnja namijenjena bivšim zemljama Jugosalavije kretala je iz Slovenije.
Nakon potrage za savršenim distributerom 2008. godine, PEZ® uspostavlja suradnju sa kompanijom Spanish Market, sa kojima danas obilježavaju desetu godišnjicu uspješnog poslovanja.

„Kompanija PEZ® i Spanish market započeli su suradnju još 2008. godine, koja bez prekida traje punih 10 godina. PEZ® kao konditorski brend namijenjen svima dostupan je u svim supermarketima, hipermarketima, prodavnicama, benzinskim stanicama i kioscima širom BiH. Kada je u pitanju bh. tržište potrošači u prosjeku godišnje kupe 200.000 figurica, te oko 4 milijuna bombonica“, istakla je Claudia Muhr, direktorica međunarodne prodaje, PEZ® International GmbH.


Kompanija Spanish Market pored brenda PEZ® uvozi i distribuira nekolicinu poznatih svjetskih brendova ali pored njih posjeduje i vlastiti proizvodni pogon za proizvodnju kroasana Quickie, te grickalica Mas Palitos.

„Kompanija Spanish market izrazito je ponosna na vlastiti uspjeh koji gradi već više od 20 godina na tržištu BiH, a pored brendova koje zastupamo na našem tržištu najponosniji smo na vlastiti proizvodni asortiman. Kada je u pitanju PEZ® jako smo sretni da smo za ovaj period uspjeli pozicionirati ovaj brand na tržitu na nivou kakav ova kompanija zauzima i u zemljama Europe, ali i svijeta uopće. Kao kruna naše desetogodišnje suradnje, danas zvanično lansiramo prve i zvanične bh. figurice PEZ®”, izjavila je Alma Tahirović, brand manager PEZ®-a ispred kompanije Spanish Market doo. 

Odluka da prve figurice PEZ®-a za bh. tržištu budu upravo ove, ogledala se u tome da PEZ® vole i veliki i mali, baš kao što je slučaj sa ova dva najbolja bosanskohercegovačka kluba.


 „Drago nam je da smo uspjeli ostvariti suradnju sa brendom kao što je PEZ®. Vođeni našim sloganom 'Od malena za sva vremena' htjeli smo napraviti nešto što će obradovati mališane, ali i one nešto starije”, izjavila je Anela Potura, direktorica marketinga FK Sarajevo.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Emir Dobrača, marketing menadžer FK Željezničar koji je ovom prilikom izjavio: „Jako mi je drago da je i naš klub postao član velike porodice PEZ®, a najviše raduje činjenica da će najmlađi navijači našeg kluba imati novu omiljenu figuricu sa plavim bojama na njoj“.