MAPIRANA VIDEO-IGRA 'AQUAADVENTURE' ODUŠEVILA MALIŠANE NA FESTIVALU U ISTRI

Mapiranom edukativnom video-igricom "Aquadventure" na fasadi zgrade u kojoj je smještena Hrvatska gospodarska komora - Kantontalna komora Pula, nastalom u saradnji s Aquariumom Pula, je bio svečano otvoren šesti Festival Visualia - festival svjetlosti 13.9., a koji se u Puli održava do danas.

Oduševljeni mališani

Igrači, većinom oduševljenja djeca, mogli su se tako okušati u zanimljivoj video igri XXL formata, u kojoj spašene kornjače pulskog akvarija izbjegavaju plastično smeće i morske pse. Vizualno dojmljivo i ekološki edukativno.
Tvorci video igre „Aquadventure“ su kreativci iz Visualije Group koji su je osmislili i tehnički realizirali, programirao ju je Edi Crnković, dok je Undertoon zaslužan za vizualno rješenje, osmišljavanje i animaciju likova i ostalih elemenata.


Raznolike svjetlosne instalacije Visualia Festivala mogu se razgledati sve do danas navečer. Festival, u organizaciji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule, posjetiteljima je ove godine ponudio čak 23 svjetlosne instalacije na 13 lokacija grada -  kako domaćih tako i inozemnih vizualnih umjetnika.