POTPUNO BESPLATNI I KORISNI ALATI ZA ŠKOLSKU NASTAVU

POTPUNO BESPLATNI I KORISNI ALATI ZA ŠKOLSKU NASTAVU


Ovdje možete naći nekoliko alata koje su učitelji isprobali u svojim učionicama i potpuno su besplatni.

Free Music Archive

The Free Music Archive je neprofitna digitalna biblioteka koja nudi potpuno besplatan i legalan MP3 sadržaj koji možete skidati i koristiti u svojim učionicama.

Pixabay

Potraga za besplatnim slikama visoke kvalitete često može biti zahtjevan zadatak zbog pitanja autorskih prava ili niske kvalitete fotografija. Pixabay je repozitorij slika javne domene. Pixabay je izvor besplatnih fotografija, slika i vektorske grafike. Slike s Pixabaya možete koristiti u digitalnom i štampanom obliku, čak i u komercijalne svrhe.

Open Library

Open Library je otvoreni katalog knjiga koji možete i uređivati, a cilj mu je postati web stranica za svaku knjigu ikad objavljenu. Kao i kod Wikipedije, možete pridonijeti novim informacijama ili ispravcima već dodanom sadržaju kataloga. Možete pretraživati biblioteku prema predmetu, autoru ili listama koje su članovi napravili. Ako volite knjige što ne biste pomogli izgraditi biblioteku?

YouTube Kids

Aplikacija YouTube Kids osmišljena je za znatiželjne male umove. Besplatna je, nevjerojatno jednostavna i puna videomaterijala, kanala i playlista koje djeca vole.


Pripremila: Azra Pandur