ZA 365 DANA PROČITAO JE 300 KNJIGA, DRUGARI NE VJERUJU [VIDEO]

Aleksandar Pejčinović je ovogodišnji dobitnik nagrade 'Čitalac godine Biblioteke grada Beograda'.
On je uspio za 365 dana pročita nevjerovatnih trista knjiga.

- Iz biblioteke je odjednom moguće pozajmiti deset knjiga, pa najčešće tako i činim, ali čitam i knjige koje imamo kod kuće - priča Aleksandar. - Nikada nisam mjerio koliko mi je vremena potrebno da pročitam jednu, pošto sve zavisi od toga koliko mi je zanimljiva, koliko sam skoncentrisan... Ako mi se knjiga baš dopada, mogu da je "progutam" i za pola sata. -

FRIZURA
Povod za neobičnu frizuru je - humanost. Kaže da je kosu počeo da pušta u želji da je donira djeci oboljeloj od raka posredstvom Nurdora. U međuvremenu, akcija je završena, ali je on, ipak, zadržao dugu kosu.
Aleksandar je naučio da čita sa tri godine, najprije sričući slova i brojeve sa registarskih tablica, bilborda, naziva radnji i firmi... Nedugo zatim, počeo je da lista slikovnice i enciklopedije, a, sa početkom školskih dana, postao je i redovni osvajač "čitalačke značke". Ovo priznanje osvajaju učenici koji pročitaju zadate knjige, zabilježe svoje utiske o njima, i kasnije ih na zajedničkom času u školskoj biblioteci analiziraju.