UČITELJ IZ SNOVA : ON SVAKI DAN ZAPOČINJE HVALEĆI SVE UČENIKE


Chris Ulmer život je posvetio radu s učenicima s posebnim potrebama. Nakon što ih je počeo hvaliti svakog dana, kaže kako djeca napreduju brže nego ikad prije...
Većina nas školskih se klupa između ostaloga sjeća i po pokudama koje nekad nisu bile zaslužene, a ponekad itekako jesu. Kritika je svakako mnogo uobičajenija pojava kako u svakodnevnom životu, tako i u školama, nego primjerice pohvale.

Ali, Chris Ulmer odlučio je to iz temelja promijeniti. On naime radi na 'Mainspring' akademiji u Jacksonvilleu (SAD) i zadužen je za osmero učenika s posebnim potrebama.

Na početku svakog dana on sve učenike pojedinačno pozove pred sebe i onda ističe njihove najbolje osobine i hvali njihova dostignuća i napredak. Govori im kako su cijenjeni i važni, a učenici se na svoja mjesta vraćaju s osmjehom od uha do uha.

Kako to točno izgleda vidjeti možete na snimci koja je priložena ispod teksta i koja je u samo nekoliko dana oduševila milijune ljudi diljem svijeta.

- Drago mi je što si dio ovog razreda, mislim da imaš odličan smisao za humor, govori nasmijani profesor jednom učeniku.

- Odlično igraš nogomet, svi u razredu te obožavaju, rekao je drugome, a učenici to znaju vratiti. Na kraju svakog dana barem mu jedan od njih priđe i kaže mu kako je odličan učitelj.

Chris Ulmer kaže kako njegova metoda pokazuje izvrsne rezultate te kako učenici mnogo brže uče i napreduju otkako je primjenjuje.

- Djeca u vrlo ranoj dobi uče ili voljeti ili mrziti. Mržnja je obično naučeno stanje, a ljubav prirodno. Ukoliko imaju zločestog učitelja, djeca će misliti da je cijeli svijet zao. Ali, ukoliko im učitelj iskaže ljubav, njihova norma postati će harmonija i mir, zaključuje Ulmer, piše australski 9News