TOP 5 NAJBOLJIH IGRAČAKA ZA ZALJUBLJENIKE U SVEMIR

Svako dijete ima neku svoju malu veliku ljubav . Neke cure i dječaci s četiri godine zaljubljeni su u dinosaure i mogu nabrojati minimalno 10 različitih vrsta izumrlih biljojeda.

Neka djeca vole učiti o različitim vrstama riba, druga proučavaju sav životinjski svijet, treća su zaljubljena u željeznicu, a četvrta u svemir i sve što ima veze sa svemirom.

Što tačno djecu s tri, četiri, pet, šest ili više godina može toliko fascinirati u nabrajanju planeta Sunčeva sistema nije poznato,, ali činjenica da ih zanima svijet tj. svemir iznad svijeta je samo nešto pozitivno.

Jednu mamu ili jednog tatu može samo ponosom ispuniti to što njihov mališan zna kako je Neptun najhladniji planet u Sunčevom sistemu zbog snažnih vjetrova koji na njemu pušu ili to što se oko Saturna nalaze jako lijepi prstenovi načinjeni od prašine, kamena i leda.

A tek kada počinjete na Youtubeu tražiti snimke Međunarodne svemirske postaje i objašnjavati što astronauti u svemiru jedu i kako idu na wc… prava zabava.

Ne postoji pravi i tačan odgovor na pitanje zašto su djeca toliko fascinirana svemirom i kako mogu znati sve patuljaste planete prije nego što znaju ispuhati nos, ali ako ste roditelj koji ima takvo dijete trebate činiti samo jednu stvar: poticati taj interes.

A kako? Kroz igre, igru, igranje i igračke te čitanje interaktivnih knjiga o svemiru za djecu.

Pripremili smo vam popis 5 odličnih igračaka koje su kao stvorene za male svemirske istraživače.

1. Raketa za put u svemir


Mali istraživači svemira trebaju nešto što će ih odvesti na putovanje Mliječnom stazom.

A postoji samo jedno prijevozno sredstvo do svemirskih dubina: raketa. Uz raketu često ćete čuti: 10, 9, 8, 7, 6... polijećemo!


2. Igračka Sunčev sistem za djecu

Čitanje o planetima koji se vrte oko Sunca je jedno, no zamišljanje kako ta vrtnja doista izgleda možda je malim avanturistima malo apstraktna.

Model Sunčevog sistema, pogotovo onaj koji svijetli u mraku prava je stvar za djecu.

Također, možete s djetetom i napraviti pravi model Sunčeva sistema:

- od papira
-od plastelina

Naišli smo i na odličnu ideju kako napraviti Sunčev sistem kod kuće od papira.


3.Naljepnica s magnetima raketa


Naljepnice raketa za dječiju sobu na magnet

Ako niste “uradi sam tip” svejedno klincima možete priuštiti da premještaju planete i rakete po sobi.

A znate li što djeca jaaako vole raditi? Vole lijepiti po zidu opet i opet i opet…
A kada lijepe po zidu vole opet premještati te naljepnice koje se nakon toga više ne žele nigdje zalijepiti.

Za dječake i cure koji vole istraživati svemir zato je idealni dar velika magnetna zidna naljepnica na koju se mogu lijepiti planeti, rakete i svemirski brodovi.

A što je još bolje? Svijetle u mraku.

4. Svemirske puzzle


Puzzle su jedne od najstarijih igračaka na svijetu. Svi smo ih slagali kad smo bili mali, pa čak i naši roditelji. Puzzle Janod Galaktik za djecu od 4 godine

Ako vaše dijete zaljubljeno u svemir voli slagati puzzle, Galaktik puzzle su prava igračka. A dobar su izbor i za dijete zaljubljeno u svemir koje baš ne voli slagati puzzle.

One su dobar način da se dijete motivira za slaganje.

5. Dječiji teleskop za male istraživače


Što je mali astronom bez teleskopa? Jednom kada proučite sve planete Sunčevog sistema treba sprovesti znanje.