PORODIČNE IGRE ZA DUGE ZIMSKE DANE
Zimsko doba djecu duže zadržava u kući, ali nemojte da dopustite da to vrijeme koriste samo za gledanje televizije i igranje igrica, već im pomozite da se zabave i nešto nauče. Osmislite igru u kojoj će učestvovati svi članovi porodice.

Zašto se ne biste igrali škole, u kojoj će svi imati jasno podijeljene uloge? Ili, poredajte plišane igračke, koje će biti đaci, a djeca na smjenu mogu da budu učitelji i učenici. Odrasli mogu biti đaci ili direktori škole, kako se već dogovorite. Ova igra je idealna da na zabavan način preslušate školarce gradivo, a korisno je i za mlađu djecu.

Uvijek možete da napravite karaoke zabavu, tako što ćete puštati muziku sa interneta ispod koje ide tekst pjesama koje prije toga niste čuli. Zabavno je kada zajedno pjevate nepoznate hitove, to može dovesti do suza od smijeha.

Prisjetite se i davno zaboravljene fote. Na papirićima ispišite zadatke, ubacite ih u šešir ili kutiju i izvlačite kada dođete na red. Potrudite se da budete kreativni dok smišljate šta koja fota da uradi, jer to utiče na nivo zabave. Zadaci ne smiju da budu dosadni.


Odabrala: Azra Pandur
IZVOR: NOVOSTI.RS