DIJETE OSJETI ONO ŠTO VI OSJEĆATE- OSJEĆAJTE SE DOBRO!


     Svaki roditelj mora biti svjestan da kada se osjeća loše ili dobro, njegovo dijete to osjeti. Što je mentalna i duhovna povezanost jača između roditelja i djeteta, toliko će i te emocije biti izraženije.


     A znamo da ne postoji veća i posebnija povezanost od povezanosti između roditelja i njihove djece. Uzmimo za primjer, da vi kao roditelj nemate samopouzdanja, u dubini sebe niste zadovoljna osoba ,vaše dijete će se isto ili slično osjećati u vezi sebe i vas. Njima trebaju vaši dobri osjećaji. Oni vape za tim u surovom svijetu.
     Sjetite se kako ste se vi osjećali kada ste bili mali školarci i kada su vaši roditelji imali periode ogorčenosti , frustracije i sl.  Ne samo da ste to osjetili, već ste i pokupili dio od te energije nesvjesno. A kada su se oni osjećali zadovoljno i zahvalno, vi ste bili ispunjeni dobrim osjećajima.
     Pozitivnost energije je potrebna više nego što možemo i zamisliti, jer utiče na sve aspekte ličnosti i njenog života. 
     U svakodnevnici je nekad teško izbjeći osjećaje beznađa ili umora, ali stavovi zahvalnosti i cijenjenja mijenja ih u osjećaje mira i sreće. Promatrajte kakve emocije vi osjećate i kakve emocije osjeća vaše dijete. Vrlo često ćete biti u skladu, dok dijete ne razvije svjesnost o djelovanju emocija i njihovom kontrolisanju.

Autor teksta:
Azra Pandur, apsolvent komunikologije